6.5 nexus

Bij Nexus Nederland is het al een tijd mogelijk om in het systeem een standaard indirecte tijd op te nemen op basis van de directe tijd registratie. Hierbij kan door de zorgaanbieder de keuze gemaakt worden of je een percentage van de geregistreerde tijd als opslag wil hanteren of een standaard opslag in minuten (absolute waarde). Deze tijd komt bij het totaal aantal minuten op de DBC, deze zal niet in de agenda worden weergegeven.

 

Het onderscheid in opslag kan worden gemaakt per zorgverlener. Het is niet zo dat dit per beroepsgroep kan worden ingelezen.

 

Bij Nexus bepaald de cliënt waarop geregistreerd wordt en daarmee de financieringsstroom waarin de registratie plaatsvindt naar welke productgroep de registratie gaat. De opslag die wordt ingericht kan hier ook op worden aangepast, waardoor het mogelijk is om een andere opslag te hanteren voor de ggz dan voor de forensische zorg.

 

 

De bovenstaande mogelijkheden zijn al een tijd van kracht, waardoor het niet nodig is om een update te doen van de huidige versie van Nexus. Mogelijk moet er wel in de inrichting iets worden aangepast.